Přísady (pro 10 osob): 200 g másla (nebo margarínu); 350 g korintských rozinek; 200 g sultánských rozinek; 200 g sušených rozinek; 50 g kandovaného ovoce; 25 g nasekaných mandlí; 175 mouky; 2 lžičky míchaného koření v prášku; 1 lžička nastrouhaného muškátového oříšku; 175 g pokrájené housky namočené v mléce; 700 g třtinového cukru; 2 rozšlehaná vejce (vyberte co možná největší!); citronová kůra a šťáva z jednoho citronu; 1 lžička melasy; 4 lžíce mléka; 2 lžíce brandy; rozpuštěné máslo (asi 150 g) a 1 lžíce na flambováníČas: 9 hodinPříprava jeden měsíc předem!!!Vymažte máslem pudinkovou formu (na jeden litr), pomažte také jeden arch olejového papíru na pečení (který se následně stane pokličkou na pudink). Namočte ve vodě rozinky a nechte rozpustit máslo. Ve velké míse promíchejte vařečkou všechny přísady. Nalijte do vymaštěné formy a uhlaďte povrch. Pozor, forma musí být naplněná jen asi do 2,5 cm od okraje! Přikryjte dvojitým papírem na pečení (namazanou stranou dovnitř), na okrajích převázat provázkem. Dejte formu do velkého hrnce a ten naplňte z jedné třetiny teplou vodou. Přikryjte hrnec a nechte vařit na mírném ohni asi 6 hodin.Důležité: hladina teplé vody (která se odpařuje) musí být udržována stále stejná. (Zkrátka někdo musí být v kuchyni po celou tu dobu a dávat pozor!) Po 6 hodinách, pokud jste to přežili, aniž byste usnuli, vytáhněte formu z hrnce a nechte ji vychladnout.Pak vyměňte papír za nový, který opět ovážete kolem okrajů jako ten předešlý. Uložte pudink na chladné a dobře větrané místo.Na Štědrý den ho ohřívejte po dobu asi 2 až 3 hodin stejnou metodou, jakou jste ho předtím vařili, a nezapomeňte na neustálé dolévání vody do hrnce.Když už je pudink pěkně teplý, vyklopte ho na mísu, pokapejte ho lžící brandy, a jakmile donesete pudink ke stolu, zapalte ho.