Recepty HP

Hořící vánoční pudink

potterharry (») | 6. 11. 2010 | přečteno: 564× | komentáře: 0
greathall_2.jpgPřísady (pro 10 osob): 200 g másla (nebo margarínu); 350 g korintských rozinek; 200 g sultánských rozinek; 200 g sušených rozinek; 50 g kandovaného ovoce; 25 g nasekaných mandlí; 175 mouky; 2 lžičky míchaného koření v prášku; 1 lžička nastrouhaného muškátového oříšku; 175 g pokrájené housky namočené v mléce; 700 g třtinového cukru; 2 rozšlehaná vejce (vyberte co možná největší!); citronová kůra a šťáva z jednoho citronu; 1 lžička melasy; 4 lžíce mléka; 2 lžíce brandy; rozpuštěné máslo (asi 150 g) a 1 lžíce na flambováníČas: 9 hodinPříprava jeden měsíc předem!!!Vymažte máslem pudinkovou form... číst dál

Brusinková omáčka

potterharry (») | 6. 11. 2010 | přečteno: 689× | komentáře: 0
greathall_2.jpgPřísady (pro 4 osoby): vypečená šťáva z pečeně; 200 g čerstvých nebo zmražených brusinek; 30 g brusinkové marmelády; 4 lžíce zeleninového vývaru; 1 lžíce olivového oleje; sůlČas: 5 minutPřeceďte spodní část usazené šťávy z pečeně, přidejte vývar a brusinkovou marmeládu. Dobře promíchejte, zahřejte na mírném ohni, přidejte brusinky a trošku soli. Po dvou minutách varu odstavte a přidejte pár kapek oleje. Přelijte teplou omáčku přes pečeni nakrájenou na plátky nebo ji podávejte v omáčníku. číst dál

Jahodové želé

potterharry (») | 6. 11. 2010 | přečteno: 580× | komentáře: 0
greathall_2.jpgPřísady (pro 6 osob): 600 g jahod; 200 g malin; 200 g cukru; 6 plátků želatiny; 1 banán; 1 jogurt; půlka citronu; 1 vanilinový cukrČas: 30 minut + 3 hodiny v ledničceDejte odmočit do vody plátky želatiny. Omyjte a očistěte jahody. Pár si jich nechte stranou na ozdobení. Ostatní dejte do mixéru, přidejte jogurt, práškový cukr a vanilinový cukr. Přidejte dobře vymačkané želatinové plátky a dobře promíchejte. Nalijte do šesti misek a dejte do ledničky na 3 hodiny. Podle chuti přidejte cukr. Obložte citronem, zbývajícími jahodami, malinami a banánem nakrájeným na plátky.... číst dál

Mátové cukroví

potterharry (») | 6. 11. 2010 | přečteno: 661× | komentáře: 0
greathall_2.jpgBěhem první hostiny v Bradavicích Harry s překvapením hledí na stůl plný masových specialit, ke kterým je podáváno mátové cukroví. Důvod toho je velmi jednoduchý: máta je velice dobrá na trávení a reguluje střevní pochody. Anglosasové připravují s oblibou mátovou omáčku, kterou podávají s masem. Nabízíme vám tedy recept na mátový krém (takový, jenž se nachází v těch výborných větrových bonbonech).Přísady (pro 4 osoby): 5 lžic mátového sirupu; 6 dl mléka; 6 žloutků; 200 g cukru; 40 g mouky; 1 celá vanilkaČas: 30 minut + 3 hodiny v ledničcePřiveďte k varu mléko s vanilkou. Když začne mléko vř... číst dál

Rostbíf a yorskhirský pudink

potterharry (») | 6. 11. 2010 | přečteno: 607× | komentáře: 0
greathall_2.jpgPřísady pro rostbíf: 1, 5 kg masa na rostbíf; půl lžičky soli; olej; pepřČas: 1 hodinaDejte maso na pekáč, osolte, opepřete a pokapte olejem. Pečte asi 10 minut v předehřáté troubě na 240 oC. Nechte maso dobře opéct, pak snižte teplotu pečení na 200 oC a za stálého podlévání pečte ještě asi půl hodiny. Maso musí být na povrchu pěkně křupavé a uvnitř růžové.Přísady pro pudink: 120 g mouky; 2 vejce; 3 dl mléka; 2 lžíce šťávy z pečeně; sůlČas: 20 minutSmíchejte mouku, špetku soli, vejce, trošku mléka a nakonec přidejte lžíci vody. Vytvoří se měkké těsto, které nechte v chladnu do té doby, až b... číst dál

Krémové piškoty máčené v likéru

potterharry (») | 6. 11. 2010 | přečteno: 501× | komentáře: 0
greathall_2.jpgPřísady (pro 6 osob): 1,3 litru mléka (nebo 1 litr mléka a 3 dl vody); 3 žloutky; 200 g dlouhých piškotů; 100 g hořkého kakaa v prášku; 6 šálků kávy; 30 g aromatického likéru podle chuti; 4 lžíce mouky; 3 lžíce cukruČas: 1 hodina + 5 hodin v ledničcePřipravte krém z litru mléka, 3 žloutků, 3 lžic cukru a 3 lžic mouky. Vše dobře promíchejte a zahřívejte pomalu na mírném ohni. Podobně připravte čokoládu: 3 dl mléka nebo vody, 1 lžíce mouky a 100 g kakaa. Do hlubokého talíře nalijte kávu a likér. Do mísy začněte klást piškoty namočené do kávy, další vrstva bude čokoládová a třetí krémová. Pak ... číst dál

Dýňová paštička

potterharry (») | 6. 11. 2010 | přečteno: 741× | komentáře: 0
greathall_2.jpgPřísady (pro 4 osoby): 800 g dýňové dužiny; 250 g brambor; 3 vaječné žloutky; 4 lžíce mléka; 2 lžíce olivového oleje; 1 lžička cukru; špetka zázvoru v prášku; opékaný chléb; stroužek česneku; sůl; pepřČas: 45 minutOrestujte na oleji dýňovou dužinu a brambory nakrájené na kostičky. Přidejte rozmačkaný stroužek česneku, špetku soli, 1 lžičku cukru a špetku zázvoru v prášku. Zalijte vodou a přiveďte do varu, pak snižte plamen. Přikryjte a vařte asi 10 minut. Odstavte a rozmixujte. Opět povařte a krátce před podáváním zamíchejte v mléce rozšlehané žloutky, osolte, opepřete. Podávejte s opečeným... číst dál

Smažené uzenky s vejci

potterharry (») | 6. 11. 2010 | přečteno: 533× | komentáře: 0
greathall_2.jpgPřísady (pro 2 osoby): 4 vejce; 50 g klobásy; másloČas: 10 minutNa pánvi rozpusťte máslo, vložte klobásu nakrájenou na plátky a smažte dozlatova. Rozklepněte vajíčka, osolte, opepřete a nechte na pánvi opékat tak dlouho, až budou okraje pěkně křupavé (klobásky a vajíčka se mohou i zapéct v troubě, pokud chceme o něco lehčí snídani). Podávejte s bílým toastovaným chlebem, který potřeme čerstvým máslem. Místo klobásek můžeme osmažit i špek.Pokud má někdo z rodiny problémy s cholesterolem, použijte místo másla ke smažení olej, ale v tomto případě to už není anglosaská kuchyně!... číst dál