Během první hostiny v Bradavicích Harry s překvapením hledí na stůl plný masových specialit, ke kterým je podáváno mátové cukroví. Důvod toho je velmi jednoduchý: máta je velice dobrá na trávení a reguluje střevní pochody. Anglosasové připravují s oblibou mátovou omáčku, kterou podávají s masem. Nabízíme vám tedy recept na mátový krém (takový, jenž se nachází v těch výborných větrových bonbonech).Přísady (pro 4 osoby): 5 lžic mátového sirupu; 6 dl mléka; 6 žloutků; 200 g cukru; 40 g mouky; 1 celá vanilkaČas: 30 minut + 3 hodiny v ledničcePřiveďte k varu mléko s vanilkou. Když začne mléko vřít, vanilku vyjměte a předejte mátový sirup. V misce utřete vaječné žloutky s cukrem. Pak předejte pomalu mouku a mléko. Za stálého míchání zahřívejte tak dlouho, až se vytvoří hustý krém. Dejte do ledničky a podávejte hodně chlazený.